Monday 30 September 2013




Raport privind activitatea denumită „All Inclusive” din proiectul  de parteneriat de nivel European „Leonardo da Vinci –PARTNERSHIP”

Proiectul prezent vizează cea de a treia întrunire din BARAOLT - Romania (Leo- HU-2011- PA- 6020)


nr.de referinta:LLP-Ldv/PAR/2011/RO/018

6 – 9 iunie 2012




Prima zi – 6 iunie 2012

Partea a treia a proiectului a început la data de 6 iunie 2012. Activitatea s-a derulat între 6 şi 9 iunie 2012 in Romania, la AS”Casa Laura”-“Laura Haz” din orasul Baraolt, Jud.Covasna. Partenerii nostrii  erau: din Italia: Pegaso Network della Cooperazione Sociale Toscana si Cooperativa Sociale ARCA; din Germania: FORTSCHRITT Konduktives Förderzentrum gemeinnützige gGmbH; din Bulgaria:, NBDN National Business Development Network; din Ungaria Asociaţia “Örökmozgó Közhasznú Egyesület”şi Progetti Olasz-Magyar Nonprofit Kft plus doua eleve din Grupul Scolar “Batóti Szabó Dávid”ca voluntari, în totalitate 22 persoane,

După festivitatea de deschidere a avut loc cina festivă în sala de protocol la restaurantul Party Pub, după care au avut loc discuţii şi măsuri administrative.
Seara s-a terminat cu prezentarea unor aspecte tradiţionale specifice a zonei prin dansul popular al echipei de tineri din Tălişoara.


A doua zi – 7 iunie 2012

După micul dejun, luand in considerare preferinţele echipelor, s-au vizitat instituţiile din orasul Baraolt:
Asociatia”Casa Laura”-“Laura Haz”                        Grădiniţa “Cimbora” (creşa şi grupal
                                                                                     special)
              



Complexul de Servicii Comunitare Baraolt (Centrul de rehabilitate)  


După prânz a urmat o conferinţă de presă la care au fost prezenţi cele sapte    grupe şi reprezentanţii presei locale. La conferinţa de presă s-au discutat scopul activităţii, prezentarea programului  Leonardo , legile existente în diferitele ţări participante la acest proiect privind persoanele cu dizabilităţi şi diferitele metode necesare pentru a putea schimba atitudinea locuitorilor zonei Baraoltului privind comportamentul faţă de persoanele cu dizabilităţi.



După amiază echipele au participat la simpozionul cu tema “Definirea profilurilor profesionale ideale” unde s-au desfăşurat prezentări şi activităţi interactive pentru a întări spiritul de echipă.
După activităţi a urmat cina                                                                      



Ziua a treia – 8 iunie 2012

După micul dejun s-au organizat trei echipe şi au vizitat la alegere instituţiile:

-Casa Iris din Sfântu Gheorghe, prin conducerea doamnei Deak Izolda (psiholog la Casa Laura),


-Complexul de Servicii Comunitar din Chilien, prin conducerea doamnei Demeter Éva (secretar si educator la Casa Laura)




-Şcoala şi grădiniţa cu program special din Sfantu Gheorghe, prin conducerea doamnei Vida Enikő (Voluntar psihopedagog la Casa Laura).




Prânzul a fost servit la restaurantul MURGO, după care echipele au participat în Băţani Mici la un program care viza tradiţia din sat apoi au continuat cu o dezbatere organizată în mijlocul naturii în apropierea furnarul din Bodvaj, tema dezbaterii a fost ca şi ziua precedentă evaluarea zilei şi “Definirea profilurilor profesionale ideale “. Ziua s-a terminat cu o cină de tip picnic.


   

Ziua a patra – 9 iunie 2012

Ultima zi a acestei întâlniri s-a defăşurat conform programului prestabilit, după micul dejun coordonatorii echipelor prezente din diferite părţi ale europei au discutat despre pregătirea amănunţite ale următoarei întâlniri în Germania, după care a urmat ca gazdele să îşi ia rămas bun de la oaspeţi.


No comments:

Post a Comment